El nostre objectiu fent aquest treball, era poder analitzar les diferències que hi havia entre la societat de l’època dels nostres àvis, la dels nostres pares i finalment la nostre, i així poder arribar a una conclusió final sobre comparant els resultats obtinguts.

Com a conclusió sobre les entrevistes dels avis, podem dir que era una societat completament diferent a la d’ara, per varis motius. El primer que podem observar és la durada dels estudis i l’entrada al món laboral. Anys enrera els nens i nenes deixaven els estudis molt aviat per poder anar a treballar, per tal de portar diners a casa. Aquest fet provocava que les sortides laborals fossin molt escasses i no poguessin tenir la feina que ells volguessin. A mesura que va anar passant el temps, és a dir amb els nostres pares, això va anar millorant. Alguns, van poder estudiar una carrera universitaria, lo qual els va obrir moltes portes a l’hora de poder trobar una feina agradable per ells. Tot i així, hi va haver algun cas, dels que vam entrevistar, on no van poder tenir aquesta oportunitat. A l’actualitat, nosaltres, tenim plenejat continuar els nostres estudis, fins a l’universitat, qual cosa significa un gran avanç per a l’humanitat.

Un altre punt on hem trobat una gran diferència entre èpoques, és en el transport, també és un tema que ha anat evolucionant molt. Actualment, la major part de la població, arriba a l’institut a través de diferents tipus de vehicles, com ja poden ser: cotxes, motos, autobusos… Això, és algo que ens va en contre, ja que per aquest motiu hi ha molta més contaminació per l’ús d’aquests automovils, i ens perjudica molt. El que hauriem de fer, seria intentar anar caminant o amb bici com feien abans, ja que seria una forma de mentenir-se en forma i mentenir el món en bon estat.

El següent tema que volem destacar, és el de la comunicació fora de casa. En els vells temps, no existien els telèfons mòbils com actualment. Anaven pel carrer sense cap mena de possiblitat de comunicar-se. Considerem que això podia comportar molt de perill, ja que anar pel carrer és perillós i tenir un mètode de contacte pot ser molt útil en alguns casos. Avui en dia, aquest perill del que parlem ha augmentat moltíssim, ja que la societat ha avançat i hi ha molts més segrestos i violacions que abans. Tot això, comporta que un telèfon mòbil sigui molt útil per si necessites trucar a algú per emergència. Deixant de banda aquests casos que solen ser puntuals, també és una eina que pot servir per molts altres motius, menys rellevants.

Per últim, hem analitzat la manera en què gastaven el temps d’oci els nostres avis, pares i nosaltres. Hem observat que les activitats realitzades fa 50 anys, amb les de fa 20, han canviat dràsticament. Els nostres avis i àvies, sobretot les àvies, solien quedar-se a casa i teixir o cosir. Això, va canviar molt a l’època dels nostres pares, ja que ells feien més activitats com les que fem ara com: anar a la discoteca, a festes, quedar amb els amics… Nosaltres creiem que això és una millora ja que els adolescents s’ho passen molt millor fent aquestes activitats, que les que feien antigament.

Tot això, són les conclusions que hem tret després d’haver fet les entrevistes i haver-les analitzat. Creiem que ha sigut un treball molt aprofitós, ja que hem pogut aprendre moltes coses que no sabiem dels nostres avis, àvies, pares i mares i ha fet que poguessim apropar-nos més a ells i saber sobre la seva infància/adolescència. Esperem que tots els coneixaments adquirits quedin per sempre en les nostres ments, i ens serveixi de cara al futur per poder tornar a fer una pàgina web o alguna cosa semblant.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad